Skip to main content

Voorman Fred vertelt waarom hij terugkeerde naar Van der Tol

Na 14 jaar werkzaam te zijn geweest bij Van der Tol besloot voorman Fred (44) ruim twee jaar geleden dat het tijd was om zijn horizon te verbreden. Op zoek naar een nieuwe uitdaging, vond hij die bij een andere werkgever. Sinds dit jaar is Fred weer terug op het oude nest. In zijn vertrouwde rol als voorman bij onze vestiging in Hollandsche Rading. Een dapper besluit, want bij je vorige werkgever aankloppen is voor veel oud-werknemers vaak een te hoge drempel.

In gesprek met Fred vroegen we wat hem heeft doen besluiten om terug te keren naar Van der Tol. “De meest vanzelfsprekende dingen ga je na veertien jaar dienstverband heel normaal vinden. Nette kleding bijvoorbeeld, een bus van de zaak of je loon dat op tijd betaald wordt. Maar die dingen zijn dus helemaal niet vanzelfsprekend. Bij het bedrijf waar ik ging werken werd mij een bus beloofd, maar die was er pas na 4 maanden. Op mijn loon kon ik soms twee weken wachten. Van der Tol heeft ook beloftes gedaan, maar is die stuk voor stuk nagekomen. Net zoals altijd. En zo hoort het natuurlijk.”

Dingen mooi willen maken

Op de vraag waarom Fred in eerste instantie is weggegaan gaf hij een duidelijk antwoord.  “Ik ben een pietje precies en wil een mooi eindproduct afleveren. Voor sommige werkzaamheden maakt Van der Tol gebruik van onderaannemers, die hebben niet altijd dezelfde passie als ik. Althans, zo voelt dat. Ze doen wat ze moeten doen en zijn daarna weer vertrokken. Ik ben iemand die de puntjes op de “i” wil zetten, een echte mooimaker. Ik wil alles eruit halen wat erin zit. Die ruimte hoopte ik bij een andere werkgever te vinden.”

De balans tussen werk en privé

Los van het feit dat Freds nieuwe werkgever zijn afspraken niet nakwam, bleek ook de werkdruk niet prettig te zijn. “Ik was ‘s avonds regelmatig laat thuis, dan had mijn gezin al gegeten en de kinderen lagen al op bed. Op de lange termijn is dat een onhoudbare situatie. Ik werd er niet gelukkig van. Nu ik terug ben bij Van der Tol merk ik direct de fijne balans tussen werk en privé. Ik kan op tijd naar huis en dat heb ik echt gemist.”

Prettige sfeer in Hollandsche Rading

We vroegen Fred hoe zijn collega’s reageerden toen ze te horen kregen dat hij terug zou komen. “Vanaf de eerste dag  draaide het als vanouds. Eigenlijk voelt het alsof ik nooit echt ben weggeweest. De sfeer in Hollandsche Rading is sowieso erg prettig en collegiaal, bovendien werd er net een barbecue georganiseerd op het moment dat ik terugkwam. Ik viel dus letterlijk met mijn neus in de boter. Oh, en het fijne is ook, dat ik nog precies weet hoe het reilt en zeilt hier bij Van der Tol, de lijntjes zijn dus ontzettend kort.”

Wanneer we Fred vragen of hij nog wat wil meegeven aan toekomstige collega’s, sluit hij het gesprek af als een ware hovenier.

“Het gras bij de buren lijkt altijd groener. Nu ik achteraf terugkijk op mijn uitstapje bij een andere werkgever zie ik pas hoe groen het gras is waar ik veertien jaar op heb gestaan.”