Skip to main content

Marcel vertelt over zijn werk als hovenier.

Marcel is hovenier bij Van der Tol. In dit artikel vertelt hij over zijn werkzaamheden bij de daktuinen op de Kwintijn.  

“Kijk, mijn dag is nooit hetzelfde. En dát is voor mij de belangrijkste reden dat ik in de ochtend met een lekker gevoel naar mijn werk ga. Als hovenier bij Van der Tol werk ik in heel afwisselende omgevingen. De ene dag sta ik te werken op een daktuin of in een gemeenschappelijke tuin, en de andere dag loop ik door een mega chic kantoorpand om de binnentuin te bereiken. Als tweede man ben ik verantwoordelijk voor het werk als mijn voorman er niet is. Dat samenwerken, dat één-tweetje met hem, maakt het werk erg leuk.”

 

Daktuinen boven op de Hallen

“Laatst bijvoorbeeld, heb ik gewerkt aan een mooie plantklus, uitgevoerd op twee grote daktuinen in hartje Amsterdam bij de Hallen. Dit cultureel centrum met wooncomplexen in de Kinkerbuurt is gevestigd in de voormalige remise van de Gemeentetram Amsterdam. Dat is zo’n gave omgeving! De daktuinen die wij hebben aangelegd, worden door de bewoners graag gebruikt. Dan heb je echt eer van je werk.”

Meedenken over biodiversiteit

“Wat ik ook steeds meer tegenkom in mijn werk, is het mogelijk maken en ontwikkelen van meer biodiversiteit in de tuinen. Toevallig heeft dat mijn grote interesse, dus dat maakt het nog interessanter. Samen met mijn collega’s bedenk ik ter plekke oplossingen die we aandragen bij de opdrachtgever. Heel vaak krijgen we gelijk groenlicht om het uit te voeren. Tof toch?”

Supergoed geregeld

“Ik werk heel graag in en rond de stad – mijn stad. Een tijdje geleden werkte ik in een tuin en kon ik vanuit die tuin het huis zien waar ik ben opgegroeid. Tijdens de pauzes met mijn collega’s in de keet vlogen natuurlijk leuke en hilarische verhalen over tafel.  En daarom werk ik graag bij Van der Tol. Leuke ploeg, afwisselend werk in en rond de stad, mooi gereedschap en goede afspraken. Kortom, supergoed geregeld!”