Skip to main content

Volwassen bomen op hun nieuwe plek hijsen

In het late voorjaar van 2023 hebben we, schuin tegenover onze eigen vestiging in Amsterdam, een aantal volwassen bomen aangeplant bij distributiecentrum Nabuurs van drankengigant InBev. De voornaamste uitdaging bij het hijsen van volwassen bomen is het gewicht en de omvang van de bomen zelf. Volwassen bomen wegen ontzettend veel, maar vereisen een voorzichtige behandeling. De nodige expertise is dan ook vereist om ze veilig en effectief te verplaatsen. Voor klussen als deze maken we bij Van der Tol steevast gebruik van de expertise van Koninklijke Saan die met hun hijskranen en ervaren kraanmachinisten specifiek getraind zijn voor dit soort operaties.

Het proces van volwassen bomen aanplanten

Nadat de bomen goed verankerd zijn, in een hoek van 90 graden, worden ze omhoog gehesen – het water over. Daar worden ze voorzichtig op de juiste locatie geplaatst, rechtgezet, voorzien van drainage en verankerd met palen. Dit hele proces is te zien in onderstaande video. 

Video waarin de bomen worden aangeplant

Bomen hetzelfde jaar nog in volle glorie

Nu, enkele maanden later, staan de volwassen bomen in volle glorie te pronken. Het zorgt niet alleen voor een verrijking van het ecosysteem, maar biedt ook een rustgevende en esthetische omgeving voor omwonenden en bezoekers die anders enkel zicht zouden hebben op de grote grijze wand van het distributiecentrum. 

Wil jij ook meewerken aan zulke projecten?

Lijkt het je leuk om zelf bij te dragen aan projecten als deze? Ontdek dan de mogelijkheden om bij Van der Tol B.V. te werken. Er staan verschillende vacatures open. Bekijk het volledige overzicht van vacatures.