Je eerste jaar bij Van der Tol is goed geregeld:
een goed begin is het halve werk

Wij vinden het belangrijk dat jij je meteen welkom voelt. Daarom hebben wij een serieus onboarding-programma. Zo wordt er veel aandacht besteed aan jouw inwerkprogramma, maak je kennis met jouw collega’s en heb je binnen 2 maanden een proeftijdgesprek met jouw leidinggevende.

Meerdere contactmomenten

Met alle nieuwe collega’s in de buitendienst wordt een Veiligheidsinstructie doorgenomen en het pakket aan kleding/PBM’s afgestemd. Onze algemeen directeur – Olivier Copijn – maakt ter kennismaking met iedere nieuwkomer een persoonlijk praatje. Onze Manager HR – Myra Waegemakers – nodigt je uit voor een 4- en 8 maandengesprek uit nieuwsgierigheid hoe het met je gaat en om zeker te weten dat wij onze afspraken nakomen. Na 6 maanden heb je een gesprek met jouw leidinggevende en wordt er samen met jou een persoonlijk ontwikkelingsplan gemaakt.

Hierna heb je minstens ieder jaar een functioneringsgesprek met jouw leidinggevende. Ook jij kan op elk gewenst moment zo’n gesprek aanvragen bij jouw leidinggevende.

Afstudeerstage

Ook voor jouw afstudeerstage kan je bij ons terecht. Op alle gebieden, ontwerp, aanleg of onderhoud. Binnen en/of buiten. En ook als het niet 100% groen is, bijvoorbeeld logistiek. Afhankelijk van jouw leerdoelen kunnen wij samen de mogelijkheden binnen ons bedrijf bekijken.

Wij garanderen een deskundige begeleiding en geven jou de ruimte om jouw afstudeeropdracht te laten slagen.

Van der Tol animatie: Ben & Bas kernwaarden - Waardering